Hygge

Hygge

Misschien heb je wel eens van Hygge gehoord, het is de Deense variant van de Nederlandse begrippen gezelligheid en knusheid. Net als de Nederlandse gezelligheid heeft hygge te maken met gezelschap, een sfeer of een interieur, maar ook met eten en drinken. Vooral rond de kerstperiode komt hygge tot uiting in het interieur. 

‘A way of life’
Hygge is een manier van leven. Heb je interesse om je te gaan verdiepen in de kunst van Hygge dan zijn er tegenwoordig genoeg boeken verkrijgbaar over dit thema. Het is een tegengif voor de koude winter, de regenachtige dagen en de uitgestrekte duisternis. In de winter starten met dit thema is dus een goed idee! Begin bij je interieur met kleine aanpassingen. 

Simpel
Zoals je misschien wel weet is de Scandinavische interieur stijl vrij rustig en strak. Felle kleuren, uitbundige prints en rommel passen hier dus niet bij. Om een echte Hygge look te bereiken kun je gebruik maken van neutrale kleuren en warme materialen. Denk aan namaakbont, chunky knits, kasjmier en wol, maar ook aan hout.

Geur en Licht
Kaarslicht kan de sfeer van een ruimte compleet veranderen en om een echte Hygge sfeer te creëren kun je gaan voor geurkaarsen. Pompoenkruiden en kaneel zijn altijd populair op dit moment van het jaar. Ook geurstokjes zijn een goede optie als je niet zo van de kaarsen bent. Om toch een beetje sfeerlicht te creëren kun je in plaats van felle plafondlampen juist kleine tafellampen of vloerlampen aan doen. Lampen met een dimmer zijn helemaal perfect. 

Chillen
Een fijne plek waar je na een lange dag kunt terug trekken en al je zorgen kunt vergeten… De Denen hebben er zelfs een woord voor: hyggekrogs. Kies een plek uit in huis, zoals bij het raam of een ander rustig hoekje en plaats daar een fauteuil of loveseat vol lekkere kussens en plaids. Zet er dingen neer die je gelukkig maken; zoals fotoboeken boordevol favoriete herinneringen, zodat je er doorheen kunt bladeren en even weg kunt dromen.

Gezelschap
Hygge gaat niet alleen om kaarsen, dekens en kussens. Een huis vol vrienden en familie is de ultieme Hygge stijl! Een plek waar je vrienden en familie graag komen en kunnen relaxen maakt je huis direct gezellig, warm en geliefd.

Dus als je jouw huis Hygge wilt maken, onthoud dan dat hygge niet iets is dat je kunt kopen, maar iets is dat je kunt creëren door onder meer kleine aanpassingen te doen in huis. De focus ligt op samenzijn en geluk, een familiediner tijdens kerst hoort hier dus ook bij ;-) 


Chillen in de Rodeo en de Bug fauteuil

Rodeo - Vogue fauteuil