Tips voor het stylen van je kast

Tips voor het stylen van je kast

Het kan lastig zijn om een vakkenkast, servieskast met glazen deuren of see through deurtjes te stylen. Wat zet je erin, zonder dat het rommelig oogt? Wij geven je een aantal tips van onze styliste.

  • Gebruik items van verschillende materialen;
  • Maak kleine groepjes;
  • Voeg persoonlijke spullen toe;
  • Gebruik dezelfde kleuren en tinten;


  •  
Kast met glazen deuren
Houdt het overzicht en creëer een rustig beeld door groepjes te maken in de kast van bijvoorbeeld vijf of drie artikelen. Blijf met je accessoires een beetje in dezelfde kleurtinten, om een rommeltje te voorkomen. Het is belangrijk om je huis eigen te maken en karakter te geven door het toevoegen van persoonlijke spulletjes. Plaats voor de finishing touch een aantal favoriete boeken en een plaid in de kast!

Vitrinekast
Een vitrinekast kun je in de woonkamer maar ook in de keuken op een leuke manier stylen. In de keuken kun je de kast bijvoorbeeld vullen met je mooiste servies. Dit kan een oud servies van de kringloop zijn, het servies van oma of juist een heel strak wit servies. Wij zijn fan van het HKLiving servies, heel kleurrijk en elke keer weer verder uit te breiden met nieuwe edities. De ’70 s serie is prachtig! Bij een open kast staat het extra mooi als je een servies uit dezelfde serie gebruikt. Het servies combineer je met items van verschillende materialen. Denk aan een houten snijplank, bestek in een mooie kleur en olie in een bijzondere fles. Op deze manier zorg je voor een stijlvolle en praktische kast!

DIY
Misschien heb je zelf wel een oude kast thuis staan die je een opknapbeurt wilt geven. Dit kan heel eenvoudig door de greepjes te vervangen of (iets ingrijpender) door de kast een ander kleurtje te geven. Je kunt ook alleen de binnenkant een likje verf geven, of een behangetje tegen de achterzijde plakken. Zo zorg je in een handomdraai voor een andere look.

TRENDGEVOELIG
Zion, de nieuwe kast van WOOOD Exclusive heeft transparante deurtjes. Je verklapt een klein beetje van de inhoud en daarom is het belangrijk om ook nu na te denken over het stylen van de items in de kast. Welke producten het verder goed doen in een open kast zijn; opbergmanden, (kunst)planten en houten ornamenten. Vooral de grafische prints van gezichten zie je naast de fashion ook terugkomen in het interieur.

Bekijk de tips van Ingrid in de IGTV video's op onze Instagram

Zion en Barn