Met deze tips kom je binnen no-time weer in het ritme

Na een heerlijke vakantie kan het soms best lastig zijn om weer in het ritme te komen. Vooral als je een gezin hebt, kan dit een uitdaging zijn. Een opgeruimd huis kan hierbij enorm helpen. Maar hoe zorg je ervoor dat alles netjes opgeruimd en handig geplaatst is? Laten we dat ontdekken!  

De voordelen van een opgeruimd huis 

Efficiëntie: Als alles in de ruimte op een logische plaats ligt, bespaar je tijd bij het zoeken naar spullen. Rust: Een opgeruimde ruimte zorgt voor rust in je hoofd en minder stress. Focus: Een opgeruimde kinderkamer met een net bureau zorgt ervoor dat je kinderen zich beter kunnen concentreren een op hun schoolwerk. Positieve sfeer: Een nette ruimte zorgt voor een positieve sfeer in huis. 

Van 1 t/m 17 september shop je geselecteerde meubels en accessoires voor een opgeruimde hal, slaapkamer of thuiswerkplek met korting.

Kim Wiebring
Kim Wiebring
Stylist

Het begint bij een opgeruimde hal

De hal: jouw eerste indruk  

Een opgeruimde hal is niet alleen prettig voor het oog, maar zorgt dus ook voor minder stress. Niemand wil na een lange dag werken thuiskomen in een rommelige hal. Enkele tips:  

  1. Investeer in een schoenenrek om rondslingerende schoenen te voorkomen.  

  1. Een kapstok of garderobekast houdt jassen en tassen netjes.  

  1. Een dienblad of sleutelbakje op een vaste plek voorkomt het eindeloze zoeken naar sleutels.  

  1. Kies voor een bankje of poef met opbergruimte. Deze zijn perfect voor alle spullen die je wel dicht bij de hand, maar niet in het zicht wilt hebben. Bovendien zijn ze ook ideaal als zitplaats voor de kinderen om hun veters te strikken.  

Met alleen opruimen en opbergen ben je er nog niet. Je wilt hem natuurlijk ook nog stijlvol aankleden. Maar hoe maak je van je hal meer dan alleen een plek voor jassen en schoenen? Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi vloerkleed (zorgt voor warmte), een sidetable (ook handig voor het sleutelbakje) met tafellamp (geeft sfeer!) en daarboven een goede spiegel (sowieso altijd handig). Deze items kunnen je hal omtoveren tot een uitnodigende en functionele ruimte. 

Een spiegel geeft ruimte
Een spiegel geeft ruimte
Shop spiegels
Voor je sleutels en meer
Voor je sleutels en meer
Shop sidetables
Haken en kapstokken
Haken en kapstokken
Voor aan de wand

De kinderkamer: focus op schoolwerk  

En ook voor de kinderen is een frisse start prettig. Een opgeruimde kinderkamer draagt bij aan hun focus en met de volgende ideeën creëer je een fijne werkplek:  

  1. Een ruim bureau met voldoende opbergruimte voor schoolspullen.  

  1. Een comfortabele bureaustoel die goed is voor de houding van je kind.  

  1. Gebruik opbergbakken en planken om (school)spullen netjes op te bergen.  

En vergeet ook niet om de kinderkamer gezellig te maken met leuke accessoires! Een speels wandkleed of mooie kunstposter, een vrolijke slinger en lekker veel kussens op bed kunnen hier zeker bij helpen. 

Leuke deco

De eethoek: een plek om de dag door te nemen 

De eethoek is de plek waar je samenkomt om te eten en de dag door te nemen. Toch is het ook de plek waar altijd spullen en papieren blijven liggen. Hoe dit op te lossen? 

  1. Gebruik een tijdschriftmap voor de ‘nog-te-doen' papieren.  

  1. Iedereen heeft wel spullen waarvan je even niet weet wat je ermee moet. Een ‘rommellaatje’ kan dan even de uitkomst zijn. Maar pak daarvoor één la, niet een hele kast

Een opgeruimde eethoek

Genoeg opbergruimte
Genoeg opbergruimte
Shop ladenkasten
Inspiratie van @washplate
Inspiratie van @washplate
Shop kasten