10 producten

Stoned

Het merk Stoned heeft een grote liefde voor het materiaal marmer en biedt een collectie urban en chique marmeren homeware producten met de focus op kwaliteit en tijdloos design.  

Amsterdams ontwerp

De collectie bestaat onder andere uit high-end marmeren producten. Bijvoorbeeld serveer- en keukenplanken met een eenvoudig, elegant en exclusief design. Deze items worden met de hand gesneden en gepolijst in eigen werkplaats. De eigen ontwerpen van Stoned zijn ingetogen en basic met als speerpunten exclusiviteit gecombineerd met vertrouwd. De marmeren meubels en accessoires zijn exclusief -elk stuk steen is namelijk uniek-. De collectie vertegenwoordigd een minimalistische, eenvoudige en gebruiksvriendelijke aanpak. In 2021 is Stoned begonnen met eenvoudige elegante ontwerpen in travertijn, maar inmiddels komt daar ook onyx bij. Allemaal stijlvolle, solide artikelen met een gebruiksvriendelijke aanpak, zoals flessenkoelers, schalen, serveerplanken en dienbladen gemaakt van hoogwaardig natuursteen.
 

Liefde voor de natuur

Bij Stoned draait alles om de liefde voor wat de natuur te bieden heeft, in het bijzonder: natuursteen. Stoned streeft naar duurzaamheid door voortdurend te zoeken naar de juiste balans tussen esthetiek en ethiek. Ze werken aan een duurzaamheidsstrategie met duidelijke langetermijndoelstellingen. Stoned recycled bijvoorbeeld hun verpakkingsmateriaal. De kans is groot dat de online bestelling wordt verzonden in een doos die al gebruikt is, het gaat tenslotte om wat erin zit. Natuurlijk moet het product wel in perfecte staat worden ontvangen, dus wordt alles met grote zorg verpakt. Veel producten, zoals bijvoorbeeld de marmeren tafels zijn zwaar en breekbaar waardoor ze de dozen opvullen met een biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijke vulling. 

Stoned werkt met natuursteen; voornamelijk met marmer, maar ook met travertin. De werkplaatsen in Turkije verwerken deze enorme blokken natuursteen tot platen of kleinere blokken om deze gemakkelijker te kunnen verwerken in Amsterdam. Delen van het marmer die niet door de kwaliteitscontrole komen of stukjes die overblijven tijdens het productieproces worden hergebruikt en hieruit ontstaan vaak nieuwe producten die via andere kanalen hun weg naar de consument vinden. Ook wordt restmateriaal hergebruikt in projecten van lokale Amsterdamse kunstenaars. De focus van Stoned ligt op kwaliteit, tijdloos design en duurzaamheid. Natuursteen gaat lang mee en vanwege de eenvoudige vormen en tijdloze ontwerpen zijn de meubels en accessoires geschikt voor elk interieur; van studentenkamer tot gezinswoning of zelfs bejaardentehuis. Ieder item heeft het in zich om doorgegeven te worden aan de volgende generatie.