Bewust shoppen tijdens Black Friday met deze 5 tips

In de fashion zien we het al steeds vaker voorbij komen; ‘smart shopping’, maar wat wordt hier precies mee bedoeld? Tijdens Black Friday zijn er heel veel ‘koopjes’ en stunten winkels met lage prijzen. Het idee is om nu in te slaan voor de feestdagen. Door de lage prijzen is het heel verleidelijk om snel op die bestelknop te klikken, maar is dat wel zo verstandig? In deze blog geven wij je tips om de verleiding te weerstaan en een bewuste keuze te maken.

Tip 1: Selecteer jouw favorieten

Bij Basiclabel maak je gemakkelijk een account aan waardoor je eerst jouw favorieten kunt selecteren. Dit doe je in onze webshop door het product een hartje te geven. Zo ontstaat er een overzichtelijke lijst van de items waar jij een oogje op hebt en kun je er eventueel nog een nachtje over slapen. Heb je het echt nodig of doe je het alleen in je winkelmandje omdat het nu in de sale is?

Tip 2: Maak een ‘boodschappenlijstje’

Maak een lijstje met cadeautjes die je aan wilt schaffen voor december. Bepaal van tevoren wat je maximaal per cadeautje uit zou willen geven. Je kunt in de webshop een maximale prijs aangeven via de filters waardoor de verleiding voor het kiezen van een te duur cadeau er niet is.

Onze favorieten

Tip 3: Hoeft het 'oude' wel echt weg?

Wat is er in huis echt aan vervanging toe? Vraag je vervolgens af of het nog te repareren is. Wat je tegenwoordig ook veel ziet in woonprogramma’s, is het hergebruiken van meubels door het in een nieuw jasje te steken. Een tafelblad wordt omgetoverd tot een boekenplank, een kastje dat voorzien wordt van nieuwe handgrepen of een lamp die wordt overgespoten in een andere kleur.

Soms kan die kast of tafel zelfs een ander plekje krijgen in huis omdat zoon of dochter bijvoorbeeld toe is aan een tienerkamer en die kast prima naar boven kan.  

Ben je niet zo handig? Dan kun je kijken of er iemand anders is wie je er blij mee kunt maken. Of zou het nog iets opleveren als je het op een platform als Marktplaats of Vinted aanbiedt? Voordat je iets nieuws aanschaft is het dus verstandig om je eerst af te vragen of dit het juiste moment is. Met vintage ben je namelijk ook altijd on trend ;-)

Tip 4: Investeer in kwaliteit

Het is een beetje een open deur, maar goedkoop is duurkoop. Als het qua budget mogelijk is, dan is het verstandig om te kijken naar de gebruikte materialen van een product. Lees van tevoren de productinformatie van een meubel of accessoire.

Massief hout

Een massief houten kast bijvoorbeeld is wat duurder in aanschaf, maar het gaat wel langer mee. Je kunt het zelfs nog een tweede leven geven door de kast een likje verf te geven na een paar jaar. Van een kwalitatief goed product heb je tenslotte veel langer plezier!

Comfort & langere levensduur

Denk bij de aanschaf van een bank goed na of de bank het juiste formaat heeft, maar ook of je de juiste stof kiest. Dit is belangrijk voor het comfort, maar ook zeker voor de levensduur. Gebruik bijvoorbeeld een impregneer spray, wees zuinig en blijf de bank goed onderhouden.

Trendy of helemaal jouw stijl? 

Denk na over de toekomst, is dit meubelstuk een trendy item of vind je dit over vijf jaar nog steeds leuk omdat het helemaal past bij jouw stijl? Je ontdekt jouw stijl door het maken van een moodboard, dit kan ook digitaal op Pinterest bijvoorbeeld. Mix je interieur met vintage en nieuwe kwalitatieve meubels voor de duurzaamheid en geef het tot slot een beetje liefde voor een langere levensduur!

Gemaakt in eigen fabriek
Gemaakt in eigen fabriek
Bekijk de Bonk kasten
Comfortabel & stijlvol
Comfortabel & stijlvol
Bekijk meer banken

Tip 5: Doe research

Duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp en het is best lastig om voor een totaal duurzaam interieur te gaan, maar het is wel goed om stil te staan bij de herkomst van je meubels.

Uit eigen fabriek 

Zo worden veel van onze meubels geproduceerd in onze eigen fabriek in Nederland en maken we gebruik van FSC-gecertificeerd hout. Meer informatie over verantwoorde productie uit onze eigen fabriek lees je hier.

Transport

Meubels uit onze fabriek moet je zelf monteren omdat ze flat packed worden verpakt voor een zo efficiënt mogelijk transport. Postnl bezorgd met elektrische voertuigen en groene brandstoffen. CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door onder andere te investeren in zonnepanelen en windmolens. Door meer informatie over waar een product vandaan komt weet je meer over de duurzaamheid van een meubelstuk en word je je bewuster van je aankoop.

Doelgericht scoren >

Bewust shoppen vinden wij belangrijk omdat we op de eerste plaats willen dat je blij bent met je keuze, ook over een paar jaar! Breng daarom een bezoek aan een van onze winkels in Hoorn, dan kun je komen proefzitten, materialen bekijken en advies vragen aan onze stylisten. 

Duurzaam karakter

Wil je bewust duurzamer shoppen? Bekijk deze producten met een duurzaam karakter. Op de tweede plaats willen we onnodige retourzendingen voorkomen. Als je de tijd neemt om de productinformatie te lezen dan is het al snel duidelijk of dit is wat je zoekt.

Bekijk & schrijf een product review

Tot slot vinden wij reviews erg belangrijk. Voldoet het product niet, of juist wel, aan je verwachtingen? Laat het ons weten! Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk het hier.